Openingswedstrijd Nederlands Kampioenschap Trial

Op 11 maart start het Nederlands kampioenschap Trial op d’n Heijacker in Maasbree. De Baarlose Trial Club trakteert de rijders op uitdagende en gevarieerde non-stops op hun recent aangepaste trialterrein. Een non-stop is een parcours in verschillende moeilijkheidsgraden waarin het de kunst is om zo min mogelijk voeten aan de grond te zetten tijdens dit parcours. Anders levert dit strafpunten op, met een maximum van 5 per non-stop.
Tevens zullen de rijders de non-stop binnen de gestelde tijdslimiet van 1,5 minuut moeten uit rijden. Het overschrijden van de tijdslimiet levert het maximale aantal strafpunten op. Vandaar dat de trialbegeleider de stopwatch bij de hand heeft en aangeeft hoeveel tijd de traillist in een non-stop nog over heeft. Dit voert de spanning behoorlijk op voor de rijders.

Motortrial is pure acrobatiek en bepaald niet eenvoudig. De rijder dient over een zeer goed evenwichtsgevoel te beschikken of deze na jaren van training aan te leren. Iemand die de motor goed beheerst kan vanaf stilstand hindernissen van ruim een meter hoog beklimmen.

Hoewel de trialwedstrijd voor deze dag de hoofdzaak is, worden het publiek en de trialbegeleiders niet vergeten. Vanaf het verwarmd overdekt BTC-terras met zicht op enkele non-stops kan men genieten van de sportieve prestaties onder het genot van warme en koude versnaperingen. Geniet van de spectaculaire evenwichtskunsten van mens met machine en moedig alle trialtoppers aan, want ze zullen het nodig hebben.
Programma

Zondag 11 Maart:
9:00 – 9:50 uur inschrijven
10:00 uur start trial wedstrijd
+/-16.00 uur Uitslag prijsuitreiking

De toegang is gratis dus bezoek gerust ons trialterrein aan D’n Heyacker.