NK JEUGD WEDSTRIJD 02-09-2012

 

Nederlands Kampioenschap Trial voor de Jeugd

Op 2 september organiseert de Baarlose Trial Club (BTC) de voor laatste trialwedstrijd voor het Nederlands kampioenschap Trial voor de Jeugd op d’n Heijacker te Maasbree. De BTC trakteert de rijders op uitdagende en gevarieerde  non-stops op hun zeer gevarieerde trialterrein. Een non-stop is een parcours in verschillende moeilijkheidsgraden waarin het de kunst is om zo min mogelijk voeten aan de grond te zetten tijdens dit parcours. Anders levert dit strafpunten op, met een maximum van 5 per non-stop.

Motortrial is pure acrobatiek en bepaald niet eenvoudig. De rijder dient over een zeer goed evenwichtsgevoel te beschikken of deze na jaren van training aan te leren. Iemand die de motor goed beheerst kan vanaf stilstand hindernissen van ruim een meter hoog beklimmen. De trialsport is spectaculair en van hoogstaand niveau wanneer het motorrijden aan gaat.

Tijdens deze wedstrijd is de BTC sterk vertegenwoordigd in de juniorenklasse (rode spoor) met onder andere Loek Beurskens uit Reuver en Ton Keunen uit Venlo. Beide triallisten kunnen aanspraak maken op de titel “Nerderlands Kampioen Jeugd 2012”. In deze wedstrijd start Tom Keunen met een voorsprong van 11 punten op de nummer 2 Maxx van de Top uit Bennekom en 14 punten voorsprong op Loek Beurskens.

Hoewel de trialwedstrijd voor deze dag de hoofdzaak is, worden het publiek en de trialbegeleiders niet vergeten. Vanaf het verwarmd overdekt BTC-terras met zicht op enkele non-stops kan men genieten van de sportieve prestaties onder het genot van warme en koude versnaperingen. Geniet van de spectaculaire evenwichtskunsten van deze jeugdige trialkunstenaars in de leeftijd van 4 tot 16 jaar en moedig alle trialtoppers aan, want ze zullen het nodig hebben.

Programma

Zondag 11 Maart:

8:45 – 9:45 uur           Motorkeuring + inschrijvingen

9:50 uur                        Motorrijders bespreking

10:00 uur                     Start trial wedstrijd

+-16.00 uur                 Uitslag prijsuitreiking

De toegang is gratis dus bezoek gerust ons trialterrein aan D’n Heyacker. Trialterrein d´n Heyacker ligt tegenover restaurant Boszicht aan de provinciale weg Maasbree – Hout-Blerick (N275). De route naar het terrein wordt op de provinciale weg te Maasbree met oranje ‘TRIAL’ pijlen aangegeven!

Kijk voor meer informatie en een uitgebreide routebeschrijving op www.btcbaarlo.nl