Trial demonstraties

Om de trialsport onder de aandacht van het grote publiek te brengen werden er diverse trialdemonstraties gegeven. Een platte wagen, auto met de ruiten er nog in, pallets en bielsen werden door de organisatie geleverd. De BTC bouwde de hindernissen en verscheen met enkele rijders, jong en oud. Het doel was te laten zien dat de trialsport er voor alle leeftijden is: van 8-80jr. Op deze manier werd er op vele locaties getrialled en kon het publiek genieten van deze bijzondere tak van de motorsport.

Er werden demo’s verzorgd in o.a. zwembad Blerick, Heldense Bossen, diverse braderieen in Sevenum, Tegelen en Blerick, Trefcentrum Venlo, Heel, Grashoek, Haler, Gulpener Bier Brouwerij etc.

Ook een trialdemonstratie in De Koel, het voetbalstadion van VVV-Venlo, tijdens een Euregionale fietstocht, verzorgde de BTC. Vele fietsers uit Duitsland en Nederland konden genieten van een trialspektakel in De Koel. De non-stops werden uitgezet op de betonnen tribunes. Ook de Maaspoort in Venlo werd op het BTC-palmares bijgeschreven. In deze tijd ontstond uit de uit de BTC-gelederen ook het ENFA-trialteam. Dit team verzorgde, in samenwerking met Kepper Variété,  professionele, ludieke demo’s door geheel Nederland.