BTC en Duitse samenwerking

BTC en Duitse samenwerking

BTC roots zijn in Baarlo ontsprongen. Maasbreese grond bracht uitsluitsel begin jaren 80; regionale herindeling deed de rest. Baarlose Trialclub heeft z’n gelegaliseerd trialterrein D’n Heyacker op Maasbrees-grondgebied verankerd. Grens met onze oosterburen is nabij…. alle voorwaarde voor het uitdragen van een veel beoefende milieuvriendelijke trialsport zijn aanwezig; gebruik alle positieve daadkrachtige energie om onze mooie sport levendig te houden. En dit is wat BTC met de al dan niet in clubverband georganiseerde Duitse triallisten al jaren doet. Met lidmaatschappen bij elkaars clubs, BTC en RF Hasselt, begon ’t. Uitwisselingsclubwedstrijden organiseren was de volgende stap; ’t grind-opslagterrein in Louisendorf (nabij Goch) werd door vele BTC’ ers met wedstrijden bezocht. Vele actieve Duitsers gebruikte hun organisatietalent om, soms wel meer dan 100 triallisten, een onvergetelijke wedstrijddag te geven. BTC’ers deden hiervoor niet onder. D’n Heyacker of Louisendorf….. samenwerking was perfect. WTP, ADAC, club- en wedstrijden werden georganiseerd. SUPER !

Door optimaal PR-gevoel werden de journalistieke relaties aangetrokken; reportages in de Duitse bladen waren perfect en in overvloed.

4e Internationale Nieuwjaarstrial 5 januari 2003

Trophy-Finale RFC Hasselt -Baarlose Trialclub    october 1999

ADAC-trial  RFC-HASSSELT    voorjaar 2000

Al met al is het deze daadkracht geweest die voor een bloeiende trialsport in deze grensregio zorgde….. en (hopelijk) nooit meer weggaat. Nieuwe initiatieven van BTC, WTP-organisatie en aangesloten clubs zorgen voor een gezonde continuering van kruisbestuiving op motortrialgebied; 2e decennium van deze eeuw kan met groot voldoende bravoure gestart worden.